Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök

A szénhidrátokkal csak óvatosan!
Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök.
Sok gyümölcs nagyon édes, mivel túl sok természetes cukrot tartalmaznak és ezzel is megnöveljük a napi szénhidrátbevitelt. Azonban gyümölcsökre szüksége van a szervezetünknek, hiszen nagyon sok értékes tápanyagokat tartalmaznak, azaz vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Ezekre azért is van szüksége a szervezetünknek, hogy az immunrendszerünk kellően védett legyen a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben.
Milyen gyümölcsöket fogyasszunk, hogy ne nagyon vigyünk be plusz kalóriát és cukrot a szervezetünkbe? Mutatjuk a válaszokat.
Az egyik ilyen gyümölcs nem más, mint a görögdinnye. Hazánkban ez az egyik legkedveltebb gyümölcs, ugyanis édes, finom, sok vizet tartalmaz, és nem hizlal. Az egyik olyan gyümölcs, amely nagy arányban, 92%-ban tartalmaz vizet és csak nagyon alacsony a szénhidráttartalma. Ezen kívül sok A-vitamint és C-vitamint tartalmaz, amelyek antioxidáns vitaminok.
Ha nem akarunk sok természetes cukrot bevinni a szervezetünkbe, akkor fogyasszunk sárgadinnyét, amely amellett, hogy kevés szénhidrátot tartalmaz, még sok rostot is, amely az emésztésünknek tesz jót. Emellett nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin és a folsav.
Ha alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt keresünk, akkor az eper is nagyon jó választás lehet. Nem mellesleg nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és fitonutrienseket, amelyek remek gyulladáscsökkentőnek számítanak, illetve rákellenes hatásokkal is rendelkeznek és védelmezik a szívet is.
A málna szintén alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, viszont rengeteg C-vitamint tartalmaz, amelynek az antioxidáns ereje kimagasló. Nemcsak az immunrendszer védelmét látja el, hanem a szív és az erek egészségét is.
A szedret nemcsak az alacsony szénhidráttartalma teszi szerethetővé, hanem a magas antioxidánstartalma is, amelyek nagyon eredményesen harcolnak a betegségekkel szemben. Rostokban is bővelkedik, ami pedig az emésztésnek tesz jót.
Az őszibarack is csak kevés természetes cukrot tartalmaz, a kalóriatartalma is alacsony, azonban szintén bővelkedik antioxidáns vitaminban, azaz C-vitaminban.
A szilvát is nyugodtan fogyaszthatjuk. Tele van értékes tápanyaggal, mint például káliummal, amely ásványi anyagnak nagy szerepe van a magas vérnyomás megelőzésében.
Sok-sok finom és egészséges gyümölcsünk van.
Kép: pixabay.com
Tetszett a cikk?
EgészségVilága cikkajánló

Így pusztítja a vírus a tudomány hitelét
Egészség, Egészség cikkek
Soha ekkora lehetősége nem volt a kutatóknak, hogy visszaszerezzék az emberek tudományba vetett hitét

A ketogén étrend
Egészség, Egészség cikkek
A 30 napos Gyors Keto Diéta segít átalakítani étkezési szokásait

Pajzsmirigy problémák
Egészség, Betegségek
Bár a lelki és spirituális megközelítések értékesek, a pajzsmirigyproblémák kezelése orvosi felügyeletet is igényel.

Mellhártyagyulladás tünetei és kezelése
Egészség, Betegségek
Elég ritka betegségről van szó, általában csak a legsúlyosabb tüdőgyulladásoknál jelentkezik.

Az elhízás veszélyes
Életmód, Fogyókúra
A rák négy leggyakoribb típusának kialakulásában már nagyobb szerepet játszik az elhízás, mint a dohányzás

Nagy útifű
Népi gyógyászat, Gyógynövények
A lándzsás útifűhöz hasonlóan a népi gyógyászatban köhögés csillapítására használják.

A doktor 90 éves anyukája
Egészség, Egészség cikkek
Az öregedés első jeleként az érzékszerveink válnak rosszabbá.

Természetes gyógyital ízületi kopásra
Egészség, Egészség cikkek
Naponta 1 decit fogyassz az ízületeid egészsége érdekében ebből az italból

Nagy csalán (Urtica dioica)
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Az egyik legismertebb gyom- és gyógynövény.