Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök

A szénhidrátokkal csak óvatosan!
Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök.
Sok gyümölcs nagyon édes, mivel túl sok természetes cukrot tartalmaznak és ezzel is megnöveljük a napi szénhidrátbevitelt. Azonban gyümölcsökre szüksége van a szervezetünknek, hiszen nagyon sok értékes tápanyagokat tartalmaznak, azaz vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Ezekre azért is van szüksége a szervezetünknek, hogy az immunrendszerünk kellően védett legyen a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben.
Milyen gyümölcsöket fogyasszunk, hogy ne nagyon vigyünk be plusz kalóriát és cukrot a szervezetünkbe? Mutatjuk a válaszokat.
Az egyik ilyen gyümölcs nem más, mint a görögdinnye. Hazánkban ez az egyik legkedveltebb gyümölcs, ugyanis édes, finom, sok vizet tartalmaz, és nem hizlal. Az egyik olyan gyümölcs, amely nagy arányban, 92%-ban tartalmaz vizet és csak nagyon alacsony a szénhidráttartalma. Ezen kívül sok A-vitamint és C-vitamint tartalmaz, amelyek antioxidáns vitaminok.
Ha nem akarunk sok természetes cukrot bevinni a szervezetünkbe, akkor fogyasszunk sárgadinnyét, amely amellett, hogy kevés szénhidrátot tartalmaz, még sok rostot is, amely az emésztésünknek tesz jót. Emellett nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin és a folsav.
Ha alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt keresünk, akkor az eper is nagyon jó választás lehet. Nem mellesleg nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és fitonutrienseket, amelyek remek gyulladáscsökkentőnek számítanak, illetve rákellenes hatásokkal is rendelkeznek és védelmezik a szívet is.
A málna szintén alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, viszont rengeteg C-vitamint tartalmaz, amelynek az antioxidáns ereje kimagasló. Nemcsak az immunrendszer védelmét látja el, hanem a szív és az erek egészségét is.
A szedret nemcsak az alacsony szénhidráttartalma teszi szerethetővé, hanem a magas antioxidánstartalma is, amelyek nagyon eredményesen harcolnak a betegségekkel szemben. Rostokban is bővelkedik, ami pedig az emésztésnek tesz jót.
Az őszibarack is csak kevés természetes cukrot tartalmaz, a kalóriatartalma is alacsony, azonban szintén bővelkedik antioxidáns vitaminban, azaz C-vitaminban.
A szilvát is nyugodtan fogyaszthatjuk. Tele van értékes tápanyaggal, mint például káliummal, amely ásványi anyagnak nagy szerepe van a magas vérnyomás megelőzésében.
Sok-sok finom és egészséges gyümölcsünk van.
Kép: pixabay.com
Tetszett a cikk?
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
EgészségVilága cikkajánló

Az unoka mosolya a legjobb vitamin
Egészség, Egészség cikkek
Ezek az apró pillanatok segítenek elfelejteni a napi gondokat, és emlékeztetnek arra, mi az igazán fontos az életben.

Csontkinövés
Egészség, Betegségek
“Ne aggódj. Ugyanilyen csontjaim voltak. Elég gyorsan megszabadultam tőlük.”

Megfázás, köhögés
Egészség, Betegségek
A legtöbb megfázás otthon kezelhető, de bizonyos esetekben orvosi segítségre lehet szükség!

Teszteld reggelente egészséged!
Egészség, Egészség cikkek
Ezzel az 5 egyszerű teszttel minden reggel ellenőrizd az egészséged

Miért van a büdös szájszag?
Egészség, Egészség cikkek
A rossz lehelet egyes becslések szerint a világ népességének felét érinti

Élj egészségesebben!
Egészség, Egészség cikkek
A cukros üdítőitalok fogyasztása növelheti a rák kockázatát

Hashártyagyulladás tünetei és kezelése
Egészség, Betegségek
Hashártyagyulladás akkor jön létre, ha az egyébként steril hashártyára valamilyen kórokozó kerül, ott elszapo ...

2 perc alatt elkészítheted ezt!
Egészség, Egészség cikkek
2 perc alatt elkészítheted ezt az egészséglevet, amely a rák legjobb ellenszere is lehet

Tejallergia
Egészség, Betegségek
Kezelés Az ismert allergizáló anyag mellőzése az étrendből.