Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök
A szénhidrátokkal csak óvatosan!
Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök.
Sok gyümölcs nagyon édes, mivel túl sok természetes cukrot tartalmaznak és ezzel is megnöveljük a napi szénhidrátbevitelt. Azonban gyümölcsökre szüksége van a szervezetünknek, hiszen nagyon sok értékes tápanyagokat tartalmaznak, azaz vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Ezekre azért is van szüksége a szervezetünknek, hogy az immunrendszerünk kellően védett legyen a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben.
Milyen gyümölcsöket fogyasszunk, hogy ne nagyon vigyünk be plusz kalóriát és cukrot a szervezetünkbe? Mutatjuk a válaszokat.
Az egyik ilyen gyümölcs nem más, mint a görögdinnye. Hazánkban ez az egyik legkedveltebb gyümölcs, ugyanis édes, finom, sok vizet tartalmaz, és nem hizlal. Az egyik olyan gyümölcs, amely nagy arányban, 92%-ban tartalmaz vizet és csak nagyon alacsony a szénhidráttartalma. Ezen kívül sok A-vitamint és C-vitamint tartalmaz, amelyek antioxidáns vitaminok.
Ha nem akarunk sok természetes cukrot bevinni a szervezetünkbe, akkor fogyasszunk sárgadinnyét, amely amellett, hogy kevés szénhidrátot tartalmaz, még sok rostot is, amely az emésztésünknek tesz jót. Emellett nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin és a folsav.
Ha alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt keresünk, akkor az eper is nagyon jó választás lehet. Nem mellesleg nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és fitonutrienseket, amelyek remek gyulladáscsökkentőnek számítanak, illetve rákellenes hatásokkal is rendelkeznek és védelmezik a szívet is.
A málna szintén alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, viszont rengeteg C-vitamint tartalmaz, amelynek az antioxidáns ereje kimagasló. Nemcsak az immunrendszer védelmét látja el, hanem a szív és az erek egészségét is.
A szedret nemcsak az alacsony szénhidráttartalma teszi szerethetővé, hanem a magas antioxidánstartalma is, amelyek nagyon eredményesen harcolnak a betegségekkel szemben. Rostokban is bővelkedik, ami pedig az emésztésnek tesz jót.
Az őszibarack is csak kevés természetes cukrot tartalmaz, a kalóriatartalma is alacsony, azonban szintén bővelkedik antioxidáns vitaminban, azaz C-vitaminban.
A szilvát is nyugodtan fogyaszthatjuk. Tele van értékes tápanyaggal, mint például káliummal, amely ásványi anyagnak nagy szerepe van a magas vérnyomás megelőzésében.
Sok-sok finom és egészséges gyümölcsünk van.
Kép: pixabay.com
Tetszett a cikk?
EgészségVilága cikkajánló
Egészséges lúgos ételek VI.rész
Életmód, Egyéb
A piros, sárga és zöld paprika is segít megőrizni a szervezetet megfelelő pH értékét.
A gyógyító zeller
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Magas vitamin, ásványi anyag (magnézium, foszfor, vas, kálium, molibdén és magnézium) tartalma különösen ért ...
A máriatövis pozitív hatásai
Egészség, Egészség cikkek
A máriatövis egy igénytelen növény, mely eredetileg gyomnövény volt, és bárhol szinte megterem.
Csontkinövés
Egészség, Betegségek
“Ne aggódj. Ugyanilyen csontjaim voltak. Elég gyorsan megszabadultam tőlük.”
Rossz kedv esetén tegyél...
Egészség, Egészség cikkek
11 egyszerű trükk, amivel irányíthatod a tested
Gyógyító növények
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Hízol, rosszul alszol, és fájnak az ízületeid?
A kávé védelmet nyújt.
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Ez történik a testeddel és szerveiddel, ha kávézol! A lendület elixírje!
Egészséges-e a dobozos gyümölcslé?
Életmód, Táplálkozás
Egyszerűen a legjobbat akkor tesszük magunkkal, ha ezeket a dobozos narancsléket elkerüljük úgy ahogy vannak
Gyógynövények listája
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Növényi drogok listája
(VII. magyar gyógyszerkönyv )