Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök
A szénhidrátokkal csak óvatosan!
Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök.
Sok gyümölcs nagyon édes, mivel túl sok természetes cukrot tartalmaznak és ezzel is megnöveljük a napi szénhidrátbevitelt. Azonban gyümölcsökre szüksége van a szervezetünknek, hiszen nagyon sok értékes tápanyagokat tartalmaznak, azaz vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Ezekre azért is van szüksége a szervezetünknek, hogy az immunrendszerünk kellően védett legyen a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben.
Milyen gyümölcsöket fogyasszunk, hogy ne nagyon vigyünk be plusz kalóriát és cukrot a szervezetünkbe? Mutatjuk a válaszokat.
Az egyik ilyen gyümölcs nem más, mint a görögdinnye. Hazánkban ez az egyik legkedveltebb gyümölcs, ugyanis édes, finom, sok vizet tartalmaz, és nem hizlal. Az egyik olyan gyümölcs, amely nagy arányban, 92%-ban tartalmaz vizet és csak nagyon alacsony a szénhidráttartalma. Ezen kívül sok A-vitamint és C-vitamint tartalmaz, amelyek antioxidáns vitaminok.
Ha nem akarunk sok természetes cukrot bevinni a szervezetünkbe, akkor fogyasszunk sárgadinnyét, amely amellett, hogy kevés szénhidrátot tartalmaz, még sok rostot is, amely az emésztésünknek tesz jót. Emellett nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin és a folsav.
Ha alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt keresünk, akkor az eper is nagyon jó választás lehet. Nem mellesleg nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és fitonutrienseket, amelyek remek gyulladáscsökkentőnek számítanak, illetve rákellenes hatásokkal is rendelkeznek és védelmezik a szívet is.
A málna szintén alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, viszont rengeteg C-vitamint tartalmaz, amelynek az antioxidáns ereje kimagasló. Nemcsak az immunrendszer védelmét látja el, hanem a szív és az erek egészségét is.
A szedret nemcsak az alacsony szénhidráttartalma teszi szerethetővé, hanem a magas antioxidánstartalma is, amelyek nagyon eredményesen harcolnak a betegségekkel szemben. Rostokban is bővelkedik, ami pedig az emésztésnek tesz jót.
Az őszibarack is csak kevés természetes cukrot tartalmaz, a kalóriatartalma is alacsony, azonban szintén bővelkedik antioxidáns vitaminban, azaz C-vitaminban.
A szilvát is nyugodtan fogyaszthatjuk. Tele van értékes tápanyaggal, mint például káliummal, amely ásványi anyagnak nagy szerepe van a magas vérnyomás megelőzésében.
Sok-sok finom és egészséges gyümölcsünk van.
Kép: pixabay.com
Tetszett a cikk?
EgészségVilága cikkajánló
Antioxidánsban gazdag ehető rovarok
Egészség, Egészség cikkek
Az óriás-énekeskabócákban kétszer akkora antioxidáns-aktivitást mértek, mint az olívaolajban
Vérehulló fecskefű
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Gyökerei rostszerűek, gyöktörzse húsos, hengeres, kissé elágazó, többfejű és több szárat fejleszt.
Ekcéma tünetei és kezelése
Egészség, Betegségek
Az egyes anyagok vagy irritáció vagy allergiás reakció révén okozhatnak bőrgyulladást.
Álmatlanság tünetei és kezelése
Egészség, Betegségek
Az alváspanaszok hátterében rejlő pszichiátriai megbetegedések találhatók.
Túl sokat cipelsz...
Egészség, Egészség cikkek
Túl sokat cipelsz...
"A nyakam nagyon fájt.
Így hát abbahagytam a szűk ruhák viselését, kicseréltem a sz ...
Senki sem halhat meg rákban!
Egészség, Egészség cikkek
Az első lépés a cukorfogyasztás abbahagyása, ha nincs cukor a szervezetben, a ráksejtek természetes útonelhalnak.
Egészséges lúgos ételek I.rész
Életmód, Egyéb
72 lúgosító étel – a test természetes egyensúlyáért
Egészséges lúgos ételek I.rész
A faeper
Egészség, Egészség cikkek
A faeper az egészségtudatos emberek kedvencévé vált: ez a szerény bogyó és levelei kincset rejtenek a szervezete ...
Bőrrák és tipusai
Egészség, Betegségek
A cél az időben történő diagnózis, mert ekkor növelhető számottevően a gyógyulás esélye.