A fogyás 4 módja és semmit sem kell tenni akarattal

A fogyás 4 módja és semmit sem kell tenni akarattal


Akaraterő a fogyókúrában?


Az akaraterő téves megközelítés, de a következő tudományos hátterű megközelítések végül segíthetnek a kilók eltűnésében.

Mondd meg nekünk: Melyik nehezebb a súlyvesztésnél?

Az egészségtelen élelmiszer-vágyak elleni küzdelem vagy olyan motiváció keresése, amely ragaszkodik az új szokások bevezetéséhez, mint például a gyakorlás.

Egy okos, értelmes nő úgy dönt, hogy januárban sutba dobja régi szokásait. Összeszedi minden akaraterejét, és jógázni kezd, több gyümölcslét és zöldséget fogyaszt, vagy lefekszik korábban.

Mi lehet az eredmény? Néhány napig, vagy talán hetekig betartja a tervét. Aztán elfoglalt. Vagy stresszes. Vagy fáradt vagy unott vagy zaklatott. Nos, a többit könnyen kitalálod: Egy hónappal a fogadkozások után akaratereje elfogyott, és újévi fogadalma már csak emlék.

A feltételezett nő gyenge? Teljesen hiányzik az önkontrollja? Dehogy! Csak túlságosan hitt az akaraterejében, ami hibának tűnik, mert ez önmagában nem elég.

Valóban, az akaraterő fogalmát most megkérdőjelezik. Az egészségügyi szakemberek régóta úgy vélik, hogy ez olyan, mint az autóban lévő üzemanyag: Mindenkinek adott az önellenőrzési képessége, minél többet használjuk a nap folyamán, annál kimerültebb a tartalékunk belőle. A tanulmányok azt mutatják, hogy ha egy életmódváltás beépül a mindennapi rutinba, akkor automatikussá válik, és már nincs szükség akaraterőre.

Ez azt jelenti, hogy ha javítani szeretnéd az életedet (étrend, vagy rendszeres testmozgás), az igazi kulcs egy új szokás kialakítása, amely a szakemberek szerint 3-12 hónapig tarthat. Hogyan juthatsz oda? Próbáld ki az alábbi kutatási hátterű megközelítéseket: Nincs szükség akaratra, hogy kipróbáld őket.

Fogadd nyugodtan a kényelmetlen, kellemetlen érzéseket

Feszült nap után már elfogyasztottál több szelet pizzát? Ez azért történhet meg, mert az érzelmeink befolyásolják az önkontrollt. Annak érdekében, hogy a szomorúság vagy harag ne téríthessen el elhatározásodtól, szembe kell nézni az érzelmek mögöttes tartalmával.

Tarts szünetet és csak pár percig ülj, gondolj arra, amit érzel (stressz, unalom, aggódás). Azonosítsd be mitől jön rád az ehetnék. Amikor rád tör, tegyél valamit, ami hirtelen örömet okoz. Tapasztalni fogod, hogy nem csak az étel képes rá.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »