Kávé és élettartam

Kávé és élettartam


 

 A kávéfogyasztók hosszabb ideig élnek?

A kávé az egyik legegészségesebb ital a bolygón.

Több száz különböző vegyületet tartalmaz, amelyek közül néhány fontos egészségügyi előnyökkel jár.

Ez jelentheti azt, hogy hosszabb ideig él, ha sok kávét iszik? Ez a rövid áttekintés megmondja, hogy a kávéfogyasztás meghosszabbíthatja az életét.

Az antioxidánsok egyik fő forrása

Kávéfőzés közben a forró víz kioldja a kávébabban lévő természetes vegyületeket és azok az ital részévé válnak.

Ezek közül a vegyületek közül sok az antioxidáns, amely megvédi a szabad gyökök által okozott oxidatív stresszt a szervezetben.

Ha nem eszik sok gyümölcsöt vagy zöldséget, ez az egyik legnagyobb forrása az antioxidánsoknak az étrendben a kávé.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kávé gazdagabb az antioxidánsokban, mint a gyümölcsök és a zöldségek, hanem hogy a kávé bevitel mennyiségtől függően, jobban hozzájárulhat az átlagos antioxidáns bevitelhez.

A kávé ivóknál kevésbé valószínű

Tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres kávéfogyasztók körében alacsonyabb a súlyos betegségekből származó halálozás kockázata. A halál konkrét okait tekintve ezek lehetnek fertőzések, sérülések, balesetek, légzőszervi betegségek, cukorbetegség, stroke és szívbetegségek.

Ez napi 4-5 csésze kávéig bizonyult igaznak, 6 vagy több pohár napi fogyasztása nem jelentett további előnyöket.

Azonban már csak napi egy csésze fogyasztása is mérsékelten, 5–6%-kal csökkentette a korai halál kockázatát, ami azt mutatja, hogy már egy kis adag is elegendő a hatás eléréséhez.

Ne feledje azonban, hogy ezek megfigyelési tanulmányok, amelyek nem bizonyítják, hogy a kávé a kockázat csökkenését okozza. Mégis, ezek eredmények megnyugtatóak, hogy a kávéivástól legalább is nem kell félni.

 

 Sok más tanulmány hasonló eredményekhez vezetett

A kávé egészségre gyakorolt ​​hatását az elmúlt évtizedekben nagyon alaposan tanulmányozták.

Megfigyelték, hogy a konkrét betegségek tekintetében a kávéfogyasztóknál sokkal alacsonyabb az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, a 2. típusú diabétesz és a májbetegségek kockázata – hogy csak néhányat említsünk.

Ráadásul a tanulmányok azt mutatják, hogy a kávé boldogabbá tehet, 20%-kal és 53%-kal csökkentheti a depresszió és az öngyilkosság kockázatát.

 

Végső megállapítás

A megfigyelési tanulmányok tehát arra engednek következtetni, hogy a kávé fogyasztása csökkenti a krónikus betegségek kockázatát, és akár az életét is meghosszabbíthatja.

Az ilyen típusú tanulmányok az összefüggéseket vizsgálják, de nem bizonyíthatják – kétségtelenül -, hogy a kávé az egészségügyi előnyök valódi oka .

Mindazonáltal a magasabb színvonalú bizonyítékok alátámasztják ezeket a megállapításokat, ami azt jelenti, hogy a kávé a legegészségesebb italok egyike lehet.

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségVilága cikkajánló

Az A-vitamin
Életmód, Táplálkozás
Az A-vitamin az emberi egészség szempontjából nagyon fontos zsírban oldódó vegyületek csoportja.
Mi a középfülgyulladás?
Egészség, Betegségek
A középfül a dobhártya mögött elhelyezkedő, nyálkahártyával bélelt üreg.
Alacsony vérnyomás tünetei és kezelése
Egészség, Betegségek
Alacsony vérnyomásról beszélhetünk, ha a vérnyomás első értéke, tartósan nem haladja meg a 100 Hgmm-t.
Vitaminok a terhesség alatt
Életmód, Táplálkozás
A magzat szükséglete következtében, a terhesség idején fokozódik az anya vitamin- és ásványi anyag igénye.
Porckopás vagy ízületi gyulladás:
Gyógyulások, Gyógyulások története
Sokan szinonimaként használják az artrózis és artritisz kifejezéseket, amelyek bár mind hangzásukban, mind jelen ...
Nemhogy nem teszi biztonságosabbá a cigarettát, de növelheti is a tüdőrák kockázatát a füstszűrő
Egészség, Egészség cikkek
Nemhogy nem segít kiszűrni a kátrány egy részét, de kifejezetten növelheti a tüdőrák kockázatát a füstszűr ...
Banán, a jó alvás titka
Egészség, Egészség cikkek
Aludj és pihenj nyugodtan. Egyedi tea recept az alváshoz.
Hiába próbálkozik, nem képes lefogyni?
Életmód, Fogyókúra
Közismert volt már korábban, hogy a rossz minőségű, kevés alvás és az alvászavarok az egészségre károsak
Darált mák hasznossága egészségünkre
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Sok helyen tiltják a fogyasztását, pedig 50 felett szinte kötelező lenne. Miért? A folytatásban megtudod.

További cikkek »

 

 

 

 

EgészségVilága cikkajánló

A cukorbetegségről
Egészség, Egészség cikkek
A cukorbetegség kezelhető az étrend, a fizikai aktivitás, a gyógyszeres kezelés és a rendszeres szűrés és keze ...
Miért fogyasszunk köszmétét?
Egészség, Egészség cikkek
Erősíti az immunrendszert Oldja a stresszt! Védi és erősíti a szívet és az ereket. Szabályozza a testsúlyt. Fi ...
Mammográfia: Miért fontos a vizsgálat?
Egészség, Egészség cikkek
A szűrővizsgálat országos bevezetése óta jelentősen csökkent az emlőrák miatti halálozás aránya.
Tejallergia
Egészség, Betegségek
Gyakran összetévesztik, nem azonos a laktóz-intoleranciával, amit a laktáz enzim hiánya okoz, és nem tekinthető ...
Szöszös ökörfarkkóró
Népi gyógyászat, Gyógynövények
Aranyló sárga virágai a száron alulról felfelé haladva júniustól augusztusig folyamatosan nyílnak.
Egészséges lúgos ételek V.rész
Életmód, Táplálkozás
Egészséges lúgos ételek V.rész 36. Kamut Egy újabb gabonaféle a listán. A kamut valójában tartalmaz gluté ...
B-12 vitamin, többet lehet?
Életmód, Táplálkozás
A B-12-vitamin egy vízben oldódó tápanyag, amely fontos szerepet játszik a szervezetünkben.
C vitamin, a nélkülözhetetlen
Életmód, Táplálkozás
A C-vitamin a szervezet számos anyagcsere-folyamatában nélkülözhetetlen alap vitamin
Csökkenti a szélütés kockázatát....
Egészség, Egészség cikkek
Harmadával csökkenti a szélütés kockázatát egy négy hatóanyagot tartalmazó politabletta

További cikkek »