Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök

Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök


A szénhidrátokkal csak óvatosan!
Alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök.

Sok gyümölcs nagyon édes, mivel túl sok természetes cukrot tartalmaznak és ezzel is megnöveljük a napi szénhidrátbevitelt. Azonban gyümölcsökre szüksége van a szervezetünknek, hiszen nagyon sok értékes tápanyagokat tartalmaznak, azaz vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Ezekre azért is van szüksége a szervezetünknek, hogy az immunrendszerünk kellően védett legyen a különféle betegségekkel és fertőzésekkel szemben. Milyen gyümölcsöket fogyasszunk, hogy ne nagyon vigyünk be plusz kalóriát és cukrot a szervezetünkbe? Mutatjuk a válaszokat.

Az egyik ilyen gyümölcs nem más, mint a görögdinnye. Hazánkban ez az egyik legkedveltebb gyümölcs, ugyanis édes, finom, sok vizet tartalmaz, és nem hizlal. Az egyik olyan gyümölcs, amely nagy arányban, 92%-ban tartalmaz vizet és csak nagyon alacsony a szénhidráttartalma. Ezen kívül sok A-vitamint és C-vitamint tartalmaz, amelyek antioxidáns vitaminok.

Ha nem akarunk sok természetes cukrot bevinni a szervezetünkbe, akkor fogyasszunk sárgadinnyét, amely amellett, hogy kevés szénhidrátot tartalmaz, még sok rostot is, amely az emésztésünknek tesz jót. Emellett nagy mennyiségben megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin és a folsav.

Ha alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsöt keresünk, akkor az eper is nagyon jó választás lehet. Nem mellesleg nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és fitonutrienseket, amelyek remek gyulladáscsökkentőnek számítanak, illetve rákellenes hatásokkal is rendelkeznek és védelmezik a szívet is.

A málna szintén alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, viszont rengeteg C-vitamint tartalmaz, amelynek az antioxidáns ereje kimagasló. Nemcsak az immunrendszer védelmét látja el, hanem a szív és az erek egészségét is.

A szedret nemcsak az alacsony szénhidráttartalma teszi szerethetővé, hanem a magas antioxidánstartalma is, amelyek nagyon eredményesen harcolnak a betegségekkel szemben. Rostokban is bővelkedik, ami pedig az emésztésnek tesz jót.

Az őszibarack is csak kevés természetes cukrot tartalmaz, a kalóriatartalma is alacsony, azonban szintén bővelkedik antioxidáns vitaminban, azaz C-vitaminban.

A szilvát is nyugodtan fogyaszthatjuk. Tele van értékes tápanyaggal, mint például káliummal, amely ásványi anyagnak nagy szerepe van a magas vérnyomás megelőzésében.

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »